fbpx

Ny sesong og nye tilskudd på gården

For bønder over hele landet markerer den kommende perioden av lamming og kalving en travel, men avgjørende tid. Med våren i anmarsj forbereder bøndene seg på lange netter og tidlige morgener mens de overvåker flokkene av sauer og kyr. Lamming og kalving er ikke bare øyeblikkene der gården får nye tilskudd, men det er også en kritisk fase for å sikre helsen og trivselen til både mor og avkom. Vi ønsker å bidra til at du er best mulig rustet for en ny sesong og nye tilskudd på gården.

 

Bilde av en ku og en kalv

Optimale forhold

Bønder er nøye med å sørge for at dyrene har optimale forhold under denne perioden, med tilstrekkelig plass, riktig ernæring og nødvendig veterinærpleie. Denne tiden krever økt oppmerksomhet for å håndtere eventuelle komplikasjoner og sikre en trygg og vellykket fødsel. Bøndene er klare til å gripe inn ved behov, være det assistanse under lammingen eller støtte til kyrne under kalving.

Nye tilskudd på gården – stolte bønder

Samtidig markerer denne perioden starten på en ny generasjon av gårdsdyr, og bøndene ser frem til å se de nyfødte lam og kalver utforske verden rundt seg. Selv om det kan være utfordrende, gir denne tiden bøndene en følelse av stolthet og tilfredshet når de ser resultatene av omsorgen og arbeidet som legges ned for å opprettholde en sunn og blomstrende gård.

Når bonden går inn i sesongen med lamming og kalving, er det flere viktige aspekter de bør vurdere. Dyrevelferd, gode helserutiner, arbeidsplanlegging, infrastruktur og utstyr, registrering og dokumentasjon og ikke minst riktig og god ernæring til den drektige både før og etter fødsel, i tillegg til å sørge for de små når de kommer til verden.

Riktig ernæring

Riktig ernæring er avgjørende for sauer, lam, kyr og kalver, spesielt i forbindelse med sesongene for lamming og kalving. Noen generelle retningslinjer kan være godt å ta med seg, men det er viktig å merke seg at individuelle behov kan variere avhengig av rase, alder, helsestatus og andre faktorer.

Sau og Lam

Energi

Øk energiinntaket for drektige og diegivende søyer. Dette kan oppnås ved å tilby kvalitetsfôr med økt energitetthet.
Lam trenger også økt energi når de er spesielt unge, så sørg for at lammene har tilgang til næringsrik melk eller melkeerstatning.

Proteiner

Sikre tilstrekkelig protein i dietten for å støtte vekst og melkeproduksjon. Proteinkilder som soyamel og erter kan være nyttige.

Mineraler og vitaminer

Sjekk mineral- og vitamininnholdet i fôret for å sikre at det dekker behovene til både søyer og lam.
Ekstra kalsium kan være viktig for drektige og diegivende søyer.

Ku og Kalv

Energi

Øk energiinntaket for drektige kyr i siste trimester. Tilby næringsrikt fôr som dekker økte behov.
Ammende kyr vil også trenge ekstra energi for melkeproduksjon.

Proteiner

Sørg for tilstrekkelig protein for å støtte kalvvekst og melkeproduksjon hos kyrne.

Mineraler og vitaminer

Overvåk mineralinnholdet, spesielt kalsium og fosfor, for å støtte skjelettutviklingen hos kalven.
Vitaminer, spesielt A, D og E, er viktige for generell helse og reproduksjon.

Stolte leverandører av høykvalitetsfôr

Det er en verdifull investering å satse på høykvalitetsfôr som er designet for å møte de spesifikke behovene til dyr i forskjellige livsstadier. Vi i 3B Agro as kan garantere at du får produkt og veiledning som er til å stole på.

Nedenfor har vi laget en liten oversikt over de produktene vi mener er gode å ha på lur når du nå går en ny sesong i møte, og som alltid har vi en rekke fantastiske produkter fra blant annet https://provita.co.uk/ som vi anbefaler på det sterkeste. Vi anbefaler også fantastiske produkter fra https://www.norgesfor.no/. Ta en kikk på utvalget vårt og finn fram til det som dekker ditt behov. På den måten er du sikret en god start ny sesong og nye tilskudd på gården.

Har du noen spørsmål eller noe vi kan hjelpe med? Ta kontakt for en hyggelig prat

1 + 14 =

Viktigheten av kvalitets hundefôr

Viktigheten av kvalitets hundefôr

Viktigheten av kvalitets hundefôrNår det kommer til helse og velvære for våre firbente venner, står valget av riktig hundefôr helt sentralt. God ernæring er fundamentalt for en sunn og aktiv hund, og i denne artikkelen vil vi se nærmere på betydningen av å velge...