fbpx

Det er viktig at alle som jobber med dyr og næring generelt, har et bevisst forhold til måten dyr behandles på og hvilke holdninger de har til dyrene. Gode holdninger gjør at vi tar gode valg. Heldigvis bor vi i et land med dyktige bønder som gjør en utrulig bra jobb med velferden til dyrene. Det er ikke uten grunn at vi har sunn og frisk mat, og det skal vi heller ikke ta for gitt.

Dyr som sau, geit, og ku er planteetere. Planter inneholder lite energi og derfor må dyrene bruke mye tid på å spise hver dag. Ei ku kan for eksempel bruke rundt 7-9 timer per døgn på å spise. Planter har ulikt næringsinnhold. Noen planter inneholder for eksempel mer kalsium enn andre, og noen inneholder mer proteiner eller sukker enn andre. Dyrene trenger derfor en sammensetning av flere næringstyper for et optimalt inntak.

 Hva hjelper det at fôret er næringsrikt og har god kvalitet om næringen forsvinner?

Det er viktig at det fôret som dyrene får er av høy kvalitet og inneholder riktig og nok næring. Fôret skal være sunt, ekte og uforfalsket. Fôret skal også overholde bestemmelser om urenheter og kjemiske bestanddeler. For at dyrene skal få den næringen de trenger og ha et godt liv, må vi beskytte næringen i fôret. Ved bruk av FreshFoss fra Vilofoss reduseres oppvarmingen i fullfôr (Total Mixed Ration) etter fôring. FreshFoss består av en spesiell kombinasjon av salter fra organiske syrer som vil redusere skadelige bakterier og mugg i fôret. Det vi dermed bremse oppvarmingsprosessen og beskytte mot tap av næringsstoffer og tørrstoff.

KAMPANJE: Fri frakt ved bestilling av 10 stk eller flere! Frakten trekkes fra på fakturaen. Kampanjetilbudet varer så lenge lageret rekker.

FreshFoss

 

? ??: Vi har også den den økologiske varianten ????????? ????? ????! ?

Klikk her for å komme til produktet.

Vi snakker mye om hvor viktig riktig kosthold er for oss, men vi må ikke glemme dyrene. Det er like viktig at de har et sunt og godt kosthold.

Noen viktige punkt som er verdt å måle seg etter er:

  • Vi skal styrke samhandlingen mellom bonde, veterinærer og styresmakter.
  • Vi skal utvikle og opprettholde et godt og strengt regelverk for dyrevelferd og dyrehold.
  • Vi må hindre smitte inn i norsk husdyrhold gjennom folk og dyr, og ha strenge regler ved besøk i husdyrrom.
  • Matproduksjon i Norge skal fortsatt skje med restriktiv bruk av medisiner og at antibiotika i fôr, vekstfremmere og hormon ikke skal være tillatt i norsk husdyrproduksjon.

Må alle ha en fortreffelig helg! ?