fbpx

Å passe på sin egen kropp er viktig, men av og til trenger man hjelp fra andre. Dette gjelder spesielt dyrene på gården. Jurbetennelse /mastitt har blitt den sykdommen som rapporteres hyppigst inn hos melkekyr. Dette er også den viktigste årsaken til antibiotikabruk i norske fjøs. Å ha god jurhelse handler stort sett om å unngå at bakterier kommer inn i juret og skaper en infeksjon. Da er det spesielt viktig med en god forebyggings prosess. Forebyggingen kan deles i tre; Bekjemping av smittsomme bakterier, best mulig fjøsmiljø og å øke kyrnes motstandskraft. For dyret og bonden sin del er det viktig at en prøver å unngå jurbetennelse. Dette går på helsen til dyret, men også den økonomiske biten for bonden. Heldigvis finnes det en velkjent måte å unngå denne betennelsen på. Bruk av spenespray etter melking har en enorm betydning. Spenesprayen desinfiserer og lukker melkekanalen etter melking slik at uønskede bakterier ikke kommer inn. Tre spenespray produkt som vi anbefaler er Kenodin SD, Kenomint og Kenocool. Disse produktene kommer fra leverandøren Cid Lines som er fra Belgia. Dette er et utmerket selskap som leverer de aller beste produktene, og vi er stolte av å kunne tilby våre kunder gode produkter innen jurpleie. Cid Lines eksporter i dag til over 90 land, og omsetter for ca 1 milliard kroner i året. I 2018 besøkte vi de, og var så heldig at vi fikk se hvordan produksjonen av Kenodin, Kenopure jursåpe og Keno-fix ble produsert. Kenopure er også et produkt du finner i nettbutikken vår. Denne er viktig for hygienen og brukes til jurvask.

Friske jur gir mer melk

Comfort Udder Care er et jurpleie produkt og inneholder eteriske oljer og naturlige ingredienser. Den unike sammensetningen lindrer og mykgjør juret. Sprayen er lett å bruke i melkeområdet, kalvingsavdeling og ellers i fjøset. Påfør 3 spray på hver melkekjertel, 2 ganger pr dag i 4 dager med Comfort Udder Care, det er enkelt og rask. Fordeler:

 • Mindre ødem
 • Mindre mastitt
 • Mindre antibiotika
 • Lavere celletall
 • Slipper melken lettere ned
 • Ingen tilbakeholdings periode

Du finner Under Care her: https://butikk.3bservice.no/produkt/comfort-udder-care-500ml-gronn/ 

Resten av vårt jurhelse sortiment finner du her: https://butikk.3bservice.no/jurpleie-2/ 

 

Kenofix sørger for den ultimate beskyttelse og desinfeksjon. Kenofix er klar til bruk på alle dyreslag (griser, storfe, sauer og hester). Desinfiser med Kenofix ved å spraye 15-20 cm fra huden, klauer, klør, knær, hale, ører, navler eller skrotum.

Andre fordeler:

 • basert på klorkresol og tea tree olje
 • kraftig og holdbar desinfeksjon
 • enkel å bruke, rask og presis
 • «second skin» teknologi
 • filmen er pustende, slipper gjennom oksygen

Kenofix

Du finner Kenofix her: https://butikk.3bservice.no/produkt/kenofix

 

Da håper vi alle har en trygg og frisk helg! ?

Lurer du på noe? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på mail: post@3bservice.no eller tlf: +47 477 55 085. Grinning Face on Google Noto Color Emoji   Green Heart on Google Noto Color Emoji