fbpx

Selv om fellesferien er i gang, og mange nyter sine fridager i sommervarmen er det en hektisk periode for alle våre bønder der ute. 

 

Bøndene har ikke en lik sommar som alle andre. Som regel er sommer månedene en hektisk tid. Mange får besøk av familie og slekt, men bonden har en jobb å gjøre, og får dessverre ikke alltid tid til det vi andre tar som en selvfølge.

Hvor mange liter melk, hvor mange kilo poteter, brød, kjøtt, grønnsaker og så videre spiser landets befolkning i løpet av en dag? Dette er varer som kommer fra landbruket og produseres av de mest lavtlønnede i vårt samfunn. Det å være bonde kan være som om at en har to arbeidsgivere, den ene er staten, den andre er værgudene. Begge kan være brysomme.  I dag er det under 1 % av befolkningen som produserer mat til 100 % av befolkningen. Takknemligheten for bøndene bør aldri ta slutt, og vi i 3B Agro & 3B Service er på deres lag og håper dere får en fin sommer.

Bønder har grunn til å være stolte. Hver dag går dere på jobb og skaffer landet noe av det vi trenger mest: Sunn og god kvalitetsmat. Det er vi evig takknemlig  ?