fbpx

AGROTEKNIKK 2018 Stand: A01-05

3B Service AS er Milkrite Interpuls forhandler i Norge. Impuls trekantet spenegummi får stadig flere tilhengere i Norge. Men vi er kanskje ikke klar over hvor stort dette er blitt i utlandet, og dette er ikke uten grunn. Her er en liten historie fra Danmark hvor Milkrite Interpuls sin Impuls trekantet spenegummi melker ca 35% av alle danske kyr.

Søren Hvelplund, Gelsted sier:

“På min gård i Gelsted går det 300 RDM (rød dansk melkerase). De har siden 17.juli 2017 blitt melket med trekantet, hovedventilert spenegummi fra MilkRite. Jeg melker i en 2×24 plasser DeLaval-melkestall med fast exit. Melkestallen og melkeanlegget er fra 2013.

Jeg fikk kontakt med Milkrite Interpuls hos Compex på NutriFair 2017, og et besøk ble så avtalt. Jeg ble forespeilet noen fordeler med å skifte til trekantet, hovedventilert spenegummi. Fordelene vi kunne oppnå i melkestallen var tiltalende. Kortere melketid, roligere kyr, lettere å venne kvigene til å bli melket, mer ensartet melking, forbedret spenespiss kondisjon, forhåpentlig et lavere celletal og færre mastitter.

Alle forespeilet fordeler har faktisk gått i oppfyllelse. Det er mer ro i melkestallen når vi melker, og det i seg selv gir kortere melketid. Kvigene vennes lettere til å bli melket, – vi har ingen kyr med blå- eller rød fargede spenespisser. De legger bare melken ned og blir ferdig. Før hadde vi kyr med grønne bånd, som fortalte at hun brukte lang tid på å bli melket, Så disse kyrene satte vi på melkemaskinen så snart de kom inn i melkestallen for å redusere ventetiden. Detter er nå opphørt, så det må vel skyldes en mer skånsom melking.

Spenespiss kondisjonen er blitt bedre, og det er nok også den som har gitt seg utslag på celletallet, som har gått ned med ca. 20.000 så langt, – til tross for at vi har flere eldre kyr, da vi har utvidet besetningen og redusert tilgang til oppdrett. Og en mastitt er ytterst sjelden nå.

Så vi er svært tilfreds med våre tiltak”

Vi i 3B Service AS er stolte av å kunne tilby også norske melkeprodusenter Milkrite Impuls trekantet spenegummi. Så ta kontakt nå eller kom gjerne innom oss på Agroteknikk 2018 for å ta en prat.

Les mer her: www.3bservice.no eller ring 47755085 om du har spørsmål.