fbpx

Vi i 3B Service drar ofte på kryss og tvers av landet for å besøke våre kunder. Vi tror at denne tette dialogen gjør til at bøndene får mer ut av produktene vi tilbyr, og at det bidrar til å øke tryggheten de føler med oss som leverandør.

Forleden var vi på kundebesøk hos Hans Martin Snopestad i Halden. Han tok over gården i 1995 som da bestod av et båsfjøs fra 1938 og hadde ca. 80 tonn i melkekvote med 15 årskyr. Mye har skjedd siden den gang og i 2014 bygget de et nytt fjøs med Lely melkerobot. Nå har de en kvote på hele 460 tonn melk og 40 årskyr.

På gården har de brukt ulike melkesyrebaserte ensileringsmidler siden 2006 og prøvde Advance+ fra 3B Service for to år siden. Dette endte med at de gikk helt over til Advance+ på grunn av gode resultater, pris og muligheten for å få dokumentasjon via NIR-analyser hos oss.
I fjor sommer fikk de installert en Anolytech-maskin. Dette gjorde de for å sikre dyrene bakteriefritt drikkevann og senke smittetrykket i fjøset. Nå er alt av bio-film borte, og vannet ser så friskt og innbydende ut at Hans Martin for første gang kunne tenkt seg å drikke vannet selv. De har også lagt merke til at filteret skraproboten nå ikke går tett, og trenger knapt rengjøring lengre. Dette har spart dem for mye tid hver uke. Maskinen gir også Snopestad fri tilgang på desinfeksjonsmiddel, noe som de både bruker som spenespray og på børstene på roboten.

Deres hovedmål fremover er:
– Få dyrene til å holde lengre i produksjon, eldre kyr melker alltid mer enn en kvige.
– Øke melkeytelsen

Gårdseieren handler også en rekke andre produkter hos oss, blant annet:
– Bakti-fukt
– Nordic Block Premium Storfe
– Nordic Block Premium Sinku
– Levabon Goldhefe
– Provita Protect
– Dia-pecs.

Vi takker for et hyggelig møte og gleder oss allerede til neste besøk. Kanskje blir det din gård?