fbpx

Har du problemer med jernmangel hos smågris?

Smågris er spesielt utsatt for jernmangel og det er det flere grunner til. Grisunger blir født med lave jernreserver og purkens melk inneholder lite jern. Melken bidrar bare med 1 mg per dag, mens en grisunge omtrent trenger 7-16 mg per dag for riktig vekst og god helse.

Jern er en viktig byggestein for både mennesker og dyr. Det danner hemoglobin og myoglobin som er kritiske proteiner som gjør at de røde blodlegemene kan føre oksygen gjennom kroppen.

Sammenlignet med andre dyr har grisunger en ekstremt høy vekstrate. Faktisk vil en smågris med fødselsvekt på 1,5 kg doble vekten sin ti ganger i løpet av de første 60 dagene av livet. Smågrisens vekst krever mye jern og i den moderne griseproduksjon holdes purker og smågris innendørs, som ikke gir dem muligheten til å skaffe seg jern naturlig gjennom jord.

Når en smågris ikke får nok jern, produserer ikke kroppen nok hemoglobin. Dette fører til redusert vekst, utilstrekkelig vektøkning og anemi. Tidlige symptomer på jernmangelanemi kan være blekhet og mangel på trivsel. I mer alvorlige tilfeller kan man se kliniske symptomer som forstyrret vekst, kortpustethet og kronisk diaré forårsaket av et kompromittert immunsystem. Hvis anemi ikke blir behandlet kan det til slutt føre til døden.

Jernmangelanemi hos smågriser kan lett forhindres med et tilskudd av jern kort tid etter fødsel. Vi har gleden av å lansere et nytt produkt til kompensasjon for jernmangel hos smågriser etter fødsel; HemmoFer Jernpasta fra vår anerkjente leverandør ViloFoss.

HemmoFer Jernpasta dekker smågrisers behov for jern via en unik kombinasjon av lett absorberbare jernkilder, og erstatter bruken av jerninjeksjon. Jernpastaen er tilsatt kobber og vitamin C som bidrar til et høyt opptak av jern i blodplasma. Produktet inneholder også tannin som reduserer risikoen for fordøyelsessykdommer. I tillegg inneholder produktet elektrolytter og selen, som bidrar til bedre helse og styrket immunforsvar.

Klikk deg inn i vår nettbutikk om du vil vite mer om HemmoFer Jernpasta og doseringspistolen.