fbpx

Et tema som vi ikke kan få snakket nok om er kalvehelse. Kalver fødes med et sterilt tarmsystem og en steril fordøyelseskanal, så god hygiene er svært viktig.

En nylig ADAS-studie viste at kalvediaré var den vanligste sykdommen hos unge, ikke avvente kalver, og stod for 50% av dødsfall blant kalver.

Vi anbefaler at du gir alle nyfødte kalver orale forebyggende produkter for å stoppe oppbyggingen av bakterier før den starter.

Forebygging er bedre enn kurering

Våre tips til bedre beskyttelse for nyfødte kalver:

  • Test kuens råmelk, og gi bare råmelk av høy kvalitet.
  • Bruk erstatningsmelk slik som Provita Calf Colostrum (lenke).
  • Bruk et mikrobielt produkt som gis oralt, slik som Provita Protect (lenke), slik at kalven får gode bakterier fra starten av og skadelige patogener ikke kan etablere seg.
  • Gi gode bakterier og spesifikke antistoffer, slik som Provita Response Paste (lenke).
  • Gjør kvaliteten på råmelken bedre med mineraler som gis før kalving.

 

Produkter for nyfødte kalver

 

Provita Calf Colostrum

 Dette er en råmelkserstatning som har et høyt innhold av naturlig råmelk fra EU-land, med eggepulver og vitaminer i en næringsrik energikilde.

Provita Calf Colostrum kan bestilles HER 

 

Provita Protect

Provita Protect bør gis til nyfødte kalver for å nøytralisere stress fra eventuelle fordøyelsesproblemer.

Dette er et oralt mikrobielt produkt som inneholder levende, godartede bakterier som fester seg i tarmveggen. Disse organismene stenger ute skadelige bakterier for å forhindre fordøyelsesproblemer og kickstarte nyfødte kalver.

Provita Protect kan bestilles HER

 

Provita Response Paste

Provita Response Paste er en pasta som gis oralt. Den gir kalven energi, råmelk, godartede bakterier, eggepulver og vitaminer, slik at den får en kickstart på livet.

Provita Response Paste kan bestilles HER