fbpx

Elektrolytt Bolus for kalver er en utmerket stabilisator for vann- og elektrolyttbalanse som brukes under symptomer på diaré. I Norge fødes det omlag 230 000 kalver årlig og et høyt antall av disse får problemer med luftveissykdommer og diaré. Med såpass høye tall er det grunnlag for å tro at disse plagene kan være årsaken til en del av dødsfallene hos nyfødte kalver og spedkalver. Elektrolytt Bolus er et produkt vi fører og det skal administreres ved hjelp av applikatoren i munnen.

Dyrevelferd er noe som står veldig sterkt i landet vårt og norske bønder er generelt sett svært flinke og oppdaterte på hva som trengs for å unngå slike sykdomstilfeller. Likevel kan det av og til være lurt å forhøre seg med spesialist dersom man mistenker at elektrolytt balansen ikke er riktig hos kalven.

I Elektrolytt Bolus finner du blant annet:

  • Kalsium – nødvendig for passende muskelkontraksjon og effektiv funksjon av immunsystemet
  • Magnesium – nødvendig for riktig absorpsjon av kalsium
  • Vitamin D3 – nødvendig for å opprettholde kalsiumbalansen; det motvirker immunsuppresjon
  • Kalium – elektrolytt som er ansvarlig for intracellulær energimetabolisme og normal glat muskelkontraksjon
  • Dekstrose og propionat – energikilder – reduserer risikoen for subklinisk ketose
  • Niacinamid – regulerer fettmetabolismen i kroppen, reduserer konsentrasjonen av frie fettsyrer og ketonlegemer i blodet
  • Selen og E-vitamin – et viktig antioksidasjonssystem som forbedrer immunfunksjonene, samt reduserer risikoen for tilbakeholdt etterbyde
  • Vitamin A og betakaroten – nødvendig for at immunforsvaret og eggstokkene skal fungere ordentlig
  • Levende gjær – forbedrer vommenes funksjon, stabiliserer dens pH og endrer florasammensetningen positivt, noe som resulterer i forbedring av fôrets fordøyelighet

Hvis du merker de første tegnene på diaré eller mangel på matlyst. Etter kjøp av nye kalver som fores opp sammen med de andre kalvene.

Hva er årsaken til diaré?

Årsaken til fordøyelsessykdommer hos kalver er mangel på antistoffer i råmelk, som for nyfødte kalver er den eneste og viktigste kilden til antistoffer. Dette har innvirkning på deres fremtidige immunitet og helse. Mangelfull hygiene og avlsfeil (sen administrering av råmelk, dårlig melketemperatur) i kombinasjon med en svak immunstatus fører til diaré hos kalver.

Det er verdt å nevne at Elektrolytt Bolus også inneholder Kamille som har brede terapeutiske egenskaper i tillegg til at den er betennelsesdempende og antibakteriell. Elektrolytt Bolus inkluderer et omfattende probiotika, Enterococcus faecium, som ligger i fordøyelseskanalen og hemmer veksten av sykdomsfremkallende bakterier som igjen gir en balanse i tarmfloraen. Probiotika forbedrer og stimulerer immunforsvaret og sikrer homeostase (indre miljøet) i mage-tarmkanalen.

Vi rådgir daglig norske bønder i riktig elektrolyttsammensetning for kalver, og demonstrerer gjerne hvor enkelt og effektivt Elektrolytt Bolus virker.