fbpx

Det er viktig at alle som jobber med dyr og næring generelt, har et bevisst forhold til måten dyr behandles på og hvilke holdninger de har til dyrene. Gode holdninger gjør at vi tar gode valg.

Dyrene skal behandles med respekt som et hvilket som helst menneske. Det samme gjelder når det kommer til fôr og næring hos dyrene. Dyrene har rett på et næringsrikt kosthold på lik linje som oss. Riktig næring er viktig for at dyrene skal kunne produsere nok melk, god fruktbarhet og ikke minst for livskvaliteten.

Dyr som sau, geit, ku og hest er planteetere. Planter inneholder lite energi og derfor må dyrene bruke mye tid på å spise hver dag. Ei ku kan for eksempel bruke rundt 7-9 timer per døgn på å spise.

Planter har ulikt næringsinnhold. Noen planter inneholder for eksempel mer kalsium enn andre, og noen inneholder mer proteiner eller sukker enn andre. Dyrene trenger derfor en sammensetning av flere næringstyper for et optimalt inntak.

Hva hjelper det at fôret er næringsrikt og har god kvalitet om næringen forsvinner?

Det er viktig at det fôret som dyrene får er av høy kvalitet og inneholder riktig og nok næring. Fôret skal være sunt, ekte og uforfalsket. Fôret skal også overholde bestemmelser om urenheter og kjemiske bestanddeler.For at dyrene skal få den næringen de trenger og ha et godt liv, må vi beskytte næringen i fôret.

Ved bruk av FreshFoss Premium fra Vilofoss reduseres oppvarmingen i fullfôr (Total Mixed Ration) etter fôring.

FreshFoss består av en spesiell kombinasjon av salter fra organiske syrer som vil redusere skadelige bakterier og mugg i fôret. Det vi dermed bremse oppvarmingsprosessen og beskytte mot tap av næringsstoffer og tørrstoff.

 

Klikk her for å komme til produktet.

Vi snakker mye om hvor viktig riktig kosthold er for oss, men vi må ikke glemme dyrene. Det er like viktig at de har et sunt og godt kosthold.