fbpx

Vi trur en aldri blir lei av å høyre om temaer innenfor dyrehelse. I dag vil vi rette vårt blikk mot produkter som er egnet for bruk til din kalv eller lam. På markedet i dag finnes det massevis av produkter, og det er jo alltid fantastisk å ha mange valg. For i bunn og grunn vil det viktigste alltid være at dyret får det den trenger. Først ut er kalven! Etter kalving er det selvsagt viktig å huske på den nyfødte kalven. Det fødes omtrent 230 000 kalver i året og en høy andel av disse får problemer med luftveissykdommer og diaré

Elektrolytt Bolus

Når du oppdager diaré hos kalven din, er det viktig å være tidlig ute med behandling. Slik at kalven får best mulig utgangspunkt til å vokse seg stor og sterk. Dyr som blir syke dør som regel ikke av smittekilden. Årsaken er ofte heller konsekvensene av væske, elektrolytt og energitap. Skulle du så oppdage symptomer på diaré kan du bruke Elektrolytt Bolus. Det er en utmerket stabilisator for vann og elektrolyttbalanse som inneholder omfattende probiotika. Produktet inneholder Kamille som har brede terapautiske egenskaper i tillegg til at den er betennelsesdempende og antibakteriell.

Du finner Elektrolytt Bolus i vår nettbutikk.

 

 

 

 

 

 

 

Provita Protect

Reduser kalvediaré med Provita Protect. Europas eneste probiotika som er dokumentert på lik linje med veterinær medisin, til forebygging av diaré hos kalver. Protect fra Provita er absolutt en av våre bestselgere.  Kalvediarè er et stort problem, men med Provita Protect så er det klinisk bevist at den reduserer risikoen for kalvediarè med hele 83 prosent.

Andre fordeler

✔ Forhindrer skadelige bakterier i tarmsystemet.
✔ Forbedrer fordøyelse og vekstrater.
✔ Garantert virkning, sikkerhet og kvalitet.

Bestilles her

 

 

Provita Råmelk-erstatning til kalv

Det er mange som har behov for råmelk til kalven nå, men bruker du rett Råmelkserstatning?. Råmelkserstatningen fra Provita er et hett produkt om dagen, og hver uke renner bestillingen inn. Ved bruk av råmelkserstatning fra Provita sikrer du at kalvene får i seg nok proteiner og næring. Råmelkserstatningen inneholder også ekstra eggepulver og vitaminer

Fordeler:

✔ Inneholder #naturlig tørket råmelk.
✔ Antistoffer/eggepulver som beskytter mot blant annet E.Coli, Rotavirus, Coronavirus og Salmonella.
✔ Høyt energinivå.
✔ Inneholder proteiner med høyt næringsnivå.
✔ Pulveret er enkelt å blande ut.
✔ 300g pose, tilsett 1.5L lunket vann. ca 2 liter ferdig blandet

 

 

Response Paste

Response Paste er et oralt pastatilskudd som sikrer svakfødte kalver en ekstra “kick” start på livet. Dette produktet har fått tilnavnet “DYNAMITT KUBBEN” av våre kunder på grunn av sin raske effekt. Response Paste inneholder også samme høye nivå multi-stamme probiotiske bakterier som finnes i Provita Protect.

Bestilles her

Du finner massevis av andre produkter til kalven her: https://butikk.3bservice.no/produktkategori/kalv/

 

De fleste vet at lammingsperioden er en travel tid, desto viktigere er det å planlegge godt i forkant. Når lammet ser dagens lys så er det noen viktige ting som bør være på plass. Nedenfor ser du noen produkttips til ditt lam.

MANGLER DU RÅMELK TIL LAMMINGEN? Provita Råmelks-erstatning til lam er en bestselger hos oss, og vi vet at kundene er godt fornøyd med dette produktet. Provita Lamb Colostrum er et alternativ til naturlig råmelk for nyfødte lam. Den inneholder naturlig EU – produsert, tørket råmelk og et høyt nivå av eggepulver som beskytter det nyfødte lammet. Provita Lamb Colostrum bidrar også ved å tilby lam en lett tilgjengelig tilførsel av karbohydrater, fett, proteiner, mineraler og vitaminer.

Fordeler:

✔ Naturlig tørket råmelk
✔ Antistoffer/eggpulver mot: E. coli (K88, K99 og LT), Rotavirus, Coronavirus og Salmonella og Crypt
✔ Tilsatt vitaminer og sporingstoffer
✔ Høgt energinivå
✔ Protein med høyt nærings nivå
✔ Lett å blande
✔ Tilsatt vitaminer og sporingstoff, 6mg av Vitamin E /50g dose

Vi har nå en veldig fin kampanje gående på dette produktet, og vi ser at lageret tømmes ganske fort, så kjenn din besøkelsestid.

 

 

Provita Lamb Response

Provita Lamb Response er et oralt tilskudd som gir lammet godartede bakterier, eggepulver og vitaminer. Produktet er et komplementært fôrtilskudd som gir nyfødte lam, en konsentrert tilførsel av bakterier, eggepulver og vitaminer.

Produktet er utviklet for å bidra til å etablere en gunstig tarmflora i ny fødte lam.

Fordeler:

✔ Tilfører tarmsystemet sunne bakterier.
✔ Kickstarter metabolismen til nyfødte lam og får dem til å reise seg og begynne og die raskere.
✔ Nøyaktig og enkel i bruk.
✔ Vi kan glede med at den samme kampanjen nevnt ovenfor gjelder her også, så ta en titt her.

Bestilles her

 

Nordic Block Premium Serien

Får sauen eller lammet nok mineraler og vitamin? Med Nordic Block Premium til sau/lam får du et produkt som er designet for de nordiske forholdene, og da spesielt norsk landbruk, med tanke på de store manglene av selen og vitamin-E.

Nordic Block PREMIUM – er den mest effektive og økonomiske måten du kan sikre deg at husdyrene dine får i seg essensielle næringsstoffer. Denne metoden å gi tilskuddsfôr på, sikrer dyrene en optimal immunstatus på individnivå og er utviklet til bruk både ute på beite og under innefôring.

Nordic Block Premium Serien Finnes til: Stofe/Geit – Sau/lam – Sinku.

Bestilles her

Du finner alle de andre produktene våre til kalven her: https://butikk.3bservice.no/produktkategori/lam/

Håper du fikk noen gode tips som kan komme til nytte på din gård.