fbpx

Endelig er bondens beste venn mot bakterier og fuktighet tilbake på lager. En kan vente lenge på noe, men en venter som regel ikke forgjeves, og nå når Bakti-Fukt er tilbake på vårt lager så tipper vi det går fort unna.

Enkelt forklart er Bakti-Fukt det billigste og enkleste en gjør for å dempe smittetrykket i fjøset. I godt over to år har vi mennesker vært ekstremt fokusert på hva som kan smitte oss via luften, men har du tenkt over at det samme gjelder for dyrene? I et fjøs er det naturlig nok en del bakterier som kan være vanskelig og kanskje ikke alltid heller ønskelig å eliminere helt. Likevel er det en del bakterier og forurensning vi enkelt kan unngå. Går dyrene dine rundt i bakterier over tid kan de risikere å få e-coli bakterier, salmonella, campylobacter og en rekke andre sykdommer.

For å hjelpe bønder med dette har vi hatt produktet Bakti-Fukt i vårt sortiment over en lang periode nå, og mange av våre kunder er storfornøyd med Bakti-Fukt. Produktet suger opp fuktighet fra båser og binger og som reduserer luftfuktigheten. I tillegg reduseres risikoen for luftsmitte betraktelig.Bakti-Fukt er selvsagt pH-nøytral og dermed ikke irriterende for omgivelsene og fremmer et betydelig lavere smittetrykk i ditt fjøs.

Hvordan du bruker Bakti-Fukt

  • Gris

Spre Bakti-Fukt under purken og i smågrishjørne. Det er spesielt viktig å spre det i fuktige områder, ved #fôring og drikkekar/nipler. Fordypninger og spaltegulv bør også behandles. Bakti-Fukt er effektiv mot mikroorganismer som forårsaker diaré, koksidiose og virusinfeksjoner. Bakti-Fukt reduserer også ammoniakkdamp. Gulvet holder seg renere og tørrere når Bakti-Fukt brukes. Det reduserer også antall fluer, og bedrer luftkvaliteten.

 

  • Geit

Spre Bakti-Fukt med anbefalt dosering ukentlig i fjøset. Det kan også brukes som et fotbad ved inngangen til fjøset for å hindre forurensning inn i #fjøset. Bortsett fra de forventede fordelene av ammoniakk-kontroll og et tørrere miljø, er det særlig verdi i å bruke Bakti-Fukt til forebygging mot mastitt hos melkegeiter. Bruken av Bakti-Fukt er et ideelt produkt for å bedre miljøet hos geitebesetninger og de ansatte som jobber med dem.

 

  • Storfe

For #storfe, spre Bakti-fukt i områder hvor dyrene ligger, spesielt under juret og i fuktige områder. Spre over hele området hvor det er kalver.

Halm holder seg friskt lengre når du bruker Bakti-Fukt, som typisk reduserer halmforbruket med 10-15%. I tillegg reduseres antall fluer betydelig ved bruk av Bakti-Fukt minst en gang i uken.

 

  • Fjørfe

Bakti-Fukt har mange fordeler i fjørfeproduksjoner, inkludert kontroll over ulike patogene mikroorganismer og nøytralisering av skadelige stoffer i underlag og luft. En ukentlig dose av Bakti-Fukt har vist seg at det kan styre karakteristiske skadelige mikroorganismer, f.eks. koksidier, salmonella, campylobacters, aspergillus, flått og blodmidd. Samtidig økes holdbarheten av strøet.

 

  • Sau

Bruk Bakti-Fukt direkte på halm/strå. Dette er spesielt viktig under lamming. Bakti-Fukt har vist seg effektiv mot mange problemer, både problemer forårsaket av bakterier og visse parasitter. Eksempler er koksidiose, leddgikt, hudproblemer og fluer. Bakti-Fukt inneholder ikke kobber.

 

  • Hest

I stallene, spre Bakti-Fukt minst en gang i uken – over hele gulvflaten og spesielt i våte, fuktige områder og langs kantene. Bakti-Fukt har vist seg effektiv mot mange problemer, både når forårsaket av bakterier, og mot enkelte parasitter. Eksempler omfatter visse former for hoste og overdreven konsentrasjon av ammoniakk i stallområdet.

 

  • Mink

Bakti-Fukt brukes i redekassene. Det er svært viktig at Bakti-Fukt er godt spredt i nye redekasser når disse lages klar, før minkmoren føder sine unger. Videre bør Bakti-Fukt brukes regelmessig så lenge ungene er hos moren for å opprettholde et godt miljø i redekassene.

Høres dette ut som noe for dine dyr? Bakti-Fukt er et supert allround-produkt til din fjøs!

Bakti-Fukt finnes her: https://butikk.3bservice.no/produkt/bakti-fukt-25kg/