fbpx

Det er mye som skjer om dagen. Landet er rammet av høye strømpriser, og dette går selvsagt utover den norske bonden. Julen nærmer seg med stormskritt, der vi ser frem til norsk kvalitetsmat. I desember var det duket for vårt andre nyhetsbrev, som du forhåpentligvis fikk med deg. Gode kampanjer fører til stor pågang så vareantallet minker. Mye lesestoff på dagens blogginnlegg, så heng med

 

Høye strømpriser

Strømprisene har vært høye lenge nå, og på høsten har det gått langt over hva som er levelig for enkelte. I august opplyste Småbrukarlaget at de rekordhøye strømprisene gir Norske bønder opp mot en halv milliard ekstra i strømregningen. Dette var i august, og det har ikke blitt noe bedre når vi nå nærmer oss juletiden. Den største utfordringen for bedrifter og forbrukere er at det er få verktøy i kassen som hjelper mot strømregningene. Det å spare på strømmen er selvsagt et alternativ, men hvis du for eksempel driver med melkedrift, så er det avgrensa hva du kan klare å få spart fra en uke til en annen.

Det er mange bønder som sliter med å få regnestykket til å gå opp, og en ser at utfallet til slutt kan ende opp i en avvikling av gårdsdriften. Det er mange som mister sine jobber også. På Jæren måtte et gartneri si opp 15 ansatte på grunn av de høye strømprisene. På dette gartneriet hadde energikostnadene økt med flere millioner sammenliknet med i fjor. Det finnes flere eksempler på dette i Norge nå, og flere vil det bli.

¨ 

Bøndene er helt avhengige av strøm, om det er til foring eller ventilasjon. Nå som kulden har vært på sitt høyeste er det lite en får gjort med sparing av strøm. En får håpe på at kulden roer seg ned, og at myndighetene ser alvoret av de høye strømprisene.

 

Mat i julen

Over til noe litt mer hyggelig, som nesten alle ser frem til i julen, nemlig julematen. Den typiske juletallerken består blant annet av svineribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, julepølser og lutefisk. Maten som dukker opp på julaften og andre juledager kommer ikke helt av seg selv. Vi må ikke glemme å takke bonden for maten, og at vi kan samles rundt middagsbordet og spise norsk kvalitetsmat til årets høytid. Hva som blir servert i juletiden er godt variert. På Vestlandet er det pinnekjøttet som seirer. Pinnekjøttet har regionalt utspring både på Vestlandet og kysten nordover til Trøndelag. Svineribben er fortsatt mest populær og målinger fra i år viser at det er på førsteplass på samtlige landsdeler i Norge utenom Vestlandet. Det er bare å glede seg til årets julemat og mange har allerede begynt.

En god anledning til å få tak i god julemat er å stikke innom Bondens Marked. Disse markedene finner du rundt om i landet, og du ser nok de på lørdagene før jul. Det beste med Bondens marked er at du kjøper mat direkte fra bonden, der råvarene er lokale og sporbare.

 

Nyhetsbrev #2

Vårt andre nyhetsbrev ble lansert 2 desember og interessen øker. Vi får stadig nye lesere noe som vi i 3B Agro & 3B Service as synes er veldig stas. Hensikten med nyhetsbrevene er å la deg som kunde få vite de beste tilbudene aller først. I tillegg til å bli informert om nye produkter og andre ting som skjer rundt om i landbruket. Allerede neste uke kan du få med deg et nytt nyhetsbrev som en ikke bør gå glipp av. Det er enkelt å melde seg på og like enkelt å melde seg av. Klikk her hvis du er interessert.

 

Populært med kampanjer

Kampanjeproduktene våre går unna, og skulle du være så uheldig å slite med varmgang i fullfôrmixen kan Freshfoss være hjelpen du trenger. Tørrsyre-produktet FreshFoss reduserer oppvarmingen i TMR (Total Mixed Ration) etter fôring. FreshFoss fra Vilofoss består av en spesiell kombinasjon av salter fra organiske syrer som reduserer veksten av skadelige bakterier og mugg. På den måten hjelper produktet til å bremse oppvarmingsprosessen til fôret og beskytter dermed mot tap av næringsstoffer og tørrstoff. Produktet blir brukt mest om sommeren og det er ofte da det blir bestilt, men på grunn av denne kampanjeprisen som vi kjører nå, så anbefaler vi å bestille produktet allerede nå. Du finner FreshFoss her: butikk.3bservice.no/…odukt/freshfoss-25kg