fbpx

Den siste uken har vært fylt med solrike dager rundt om i hele Norge.  Hardkjøret og den hektiske perioden for bonden har startet mange steder. Vi snakker nemlig om vårens vakreste eventyr. 

 

Våronna sørger for at dyrene har mat gjennom vinteren, og når grovfôret i norsk melke- og kjøttproduksjon har en samlet verdi på 10 milliarder kroner så vet en hvor viktig denne perioden er. Våronna er kjent som “vårens vakreste eventyr”, dette er riktig av mange grunner, men en kommer ikke unna det tunge, stressende og intense arbeidet som bonden har føre seg. Noe som gjør dette til vårens mest hektiske periode også. Når våronna står på som verst er det ikke mye fri å få for bøndene. Ingen bør tro at bøndene har noen problemer med å fylle dagene fra morgen til kveld. Du som bonde har alltid noe som må gjøres, og det er viktig å ikke ta noe for gitt når det kommer til maten vi får på bordet.

 

Sikkerhet

Våronna er også starten på en sesong som ofte blir preget av traktorulykker med alvorlige skader. Jordbruksnæringen er en av næringene med flest ulykker her i Norge, i forhold til antall sysselsatte. Mange av tilfellene omhandler bruken av setebelte. Så mange som fire av ti bønder oppga i 2020 at de aldri bruker setebelte når de kjører traktor utenfor offentlig vei.

Den norske bonden er viktig for familie, venner, lokalsamfunn og ikke minst så treng jordbruksnæringen bonden. På samme måte som Norge treng jordbruksnæringen.

Fremtidens ensileringsmiddel

Det finnes produkter som er essensielle å ha på gården rundt disse tider, og det er ensileringsmiddelet Advance+ fra Provita. Med Provita Advance+ tenker du fremtid og sparer penger. En garantert totalmengde på 1,2 millioner CFU/g fôr. Ingen andre melkesyrebaserte ensileringsmiddel tilbyr en slik enorm mengde i startpakken. Et produkt kan være så godt som bare det, men det er ikke før bonden har gitt sin erfaring at vi i 3B Service & 3B Agro er fornøyd. Derfor er det ekstremt hyggelig at bonden Johannes Hjelmeland sier dette om Provita Advance+; «Jeg merker en stor forskjell når jeg bruker Advance+ sammenlignet med andre ensileringsmidler. Jo flere av riktig type bakterier, jo bedre. Derfor virker Advance+ mer effektivt enn andre ensileringsmidler»

Virker dette interessant ut?  Det trur vi det gjør! Produktet finner du her: https://butikk.3bservice.no/produkt/provita-advance-ensileringsmiddel-4x250g/ 

Kan vere eit bilete av Éin person, utandørs og tekst der det står "Provita Animal Health Naturally 3B Agro AS 3B Service AS NIR4/ Steuts AdVancet PROVITA ADVANCE VOKSER RASKEST"

Vi ønsker alle våre kunder og bønder i dette landet en fin våronn, og så krysser vi fingrene for at årets jordbruksoppgjør blir et oppgjør bonden kan være fornøyd med ??